Alla inlägg under november 2008

Av Tesen - 22 november 2008 18:07

Ikväll är det spelkväll här hemma. Valet står mellan domino eller Alias.. Mona o Martina får komma överens tror jag. Känner mig inte så beslutsam idag.. Så skönt o bara få vara hemma o göra inget alls. Inga beslut eller nått som måste göras. Bara ligga hemma o lukta illa.. Haha.


Va till farmor förut idag o man kan verkligen säga att hon har piggnat på sig. Hon kan fortfarande inte röra sig men nu kommer det fram nått ord (som är väldigt svårt tyda men ändå) då o då som man kan höra. Man ser på henne att hon tänker rätt klart. När hon pratar så mummlar hon o sen bara flinar hon på ett sätt som säger -Vad konstigt det låter. Det är precis som hon tänker rätt ord men det kommer inte ut som det låter i huvudet o det hör hon själv... Hon verkar inte arg för att det låter konstigt utan mer förundrad över att det låter som det gör när det kommer ut.. Väldigt skönt o se att hon blir piggare iaf, även om hon inte få komma hem igen..


Puss o Kram

ANNONS
Av Tesen - 21 november 2008 19:26

Det är vad jag är. Riktigt jävla satans förbannad!! Hur kan man som läkare ena dagen säga att hoppet är ute o nästa dag fundera på o flytta farmor till ett sjukhem??!! Hon blir bara bättre o bättre. Sköterskorna tycker hon blir bättre, så det är inte bara en anhörigblindhet. Skandal. Hur kan man säga att man ska lägga ner all rehablitering o dialysen en dag o nästa dag fundera på vilket hem hon ska flytta till?? Helt otroligt. Det är ju fantastiskt bra att hon blir bättre men va fan e det med sjukvården i Sundsvall?? Jävla skitläkare!!! Fy fan. Må dom stöta på samma förvirring som oss en dag. Känna hur det känns o bli lurad o lessen. Det är en människa vi pratar om för fan!! Jävla idioter!!


Nu ska jag bädda ner mig i soffan o vara riktigt jävla förbannad enda tills imorrn när jag ska åka o hälsa på min farmor!!!


Med hopp om livet (igen)

ANNONS
Av Tesen - 20 november 2008 21:56

... är vad jag har varit på mitt jobb idag.. Väldigt trött just nu.

Min vackra farmor har tydligen piggnat på sig. Vilket är väldigt bra men hur fan kan läkarna en dag säga att hoppet är ute o nästa dag är det inte det?? Det är lixom inte ett par trasiga skor vi pratar om, det är ju faktiskt en människa!! Min farmor!!! Nu vet jag att strokepatienter kan vara lite "kluriga" men man borde väl inte som läkare säga att allt är hopplöst om man verkligen inte har belägg för det, eller??? Vi anhöriga åker bergodalbana mellan hopp o förtvivlan, tänker inte läkarna på det. Min farmor är inte bara en patient, siffra i statistiken, en gammal skruttig tant, hon e ju för fan MIN farmor!!! Nu tror inte jag att hon kommer bli så bra att hon får flytta hem igen men i mitt hjärta vill jag ju att hon ska leva så länge hon orkar. O det vill hon ju tydligen. Hur kan läkarna säga annat då?? Jag förstår inte riktigt, tänker inte läkarna på oss anhöriga?? Ser dom inte farmor som en människa utan en sjuk, döende tant bara?? O ser inte läkarna oss som står vid sidan o bara försöker finnas?? Vart har medkänslan försvunnit??


Mellan hopp o förtvivlan

Av Tesen - 19 november 2008 21:40

...säger mer än tusen ord. Fast det va visst inte så. Jag trodde jag såg. Fast det va visst inte så. Jag trodde jag hörde mitt namn. Fast det va visst inte så.

Fick beskedet att min farmor kommer att dö. Min vackra farmor. Min sista jag har kvar. Min korta, skrynkliga farmor. Min rara farmor.

Det är så svårt o acceptera. Det är så svårt o förstå. Det är så svårt o se. Det är så svårt. Det är så orättvist...

Jag vet att det kanske är din vilja. Men jag då!! Jag blir ju lixom kvar i allt. Hur ska jag klara mig utan dig?? Varför blev det så här?? Vad har du gjort för ont för att hamna där du är?? Du har aldrig gjort nått ont, så vad e det för rättvisa vi har i världen... Nu har du din sista resa att göra o jag kommer att finnas vid din sida.


Med hopp om fina stunder

Av Tesen - 18 november 2008 18:43

Idag e det en riktig tråkdag.. Har inte hänt nått alls.

For till farmor direkt efter jobbet. Där händer inte heller så mycket. Kan fortfarande inte röra sig eller prata. Dock har hon nog blitt lite klarare i huvudet, fast det är ju svårt o avgöra det oxå... Pappa o Bengt ( min farbror) ska ha möte med läkarna imorrn, så vi får väl se vad dom säger...


Nu ska jag slänga mig i duschen, laga lite köttbullar o mackisar o bara göra inget alls. Kanske jag ska fortsätta vara tråkigt, det verkar ju vara mitt mål för dagen!!


Puss o Kram

Av Tesen - 17 november 2008 17:46

Jag känner mig full i energi! Har väl inte hänt dom senaste månaderna.. Helt fantastisk känsla. Kan det ha nått att göra med att min snälla osteopat Kerstin har "hjärtknakat" mig igen?? Det ska tydligen frigöra flödet till hjärtat så man blir på bättre humör. Vet inte om det funkar eller om det bara e bluff, men nå fan känner jag mig mer nöjd o glad iaf!! Så jag väljer att tro på det, det kanske är därför det funkar... Ja, jag, jag vet inte men nöjd känner jag mig iaf..


I övrigt har det bara varit en helt vanlig dag.. Har inte riktigt återhämtat mig efter helgen än men det kommer väl så småning om. Vaknade dock på uruselt humör o nu mår jag bra.. Kan det vara Kerstins förtjänst?? Intressant!!


Nu ska jag ner o rocka lös i tvättstugan. Sen blir det bara soffläge om nu min energi lägger sig, annars vet jag inte vad jag gör!!


Puss o Kram

Av Tesen - 16 november 2008 16:25

Helgens bravader började med en härlig födelsedagsfylla i ferdags o fortsatte med en trött Spice Girlsfylla igår.. Lars fiade 30-års fest med temat EVIL. Då slog vi (Linnea, Anne, Kajsa, Malin o jag) våra kloka huvuden ihop o kom fram till att, inget kan väl ändå vara mer EVIL än Spice Girls! Sagt o gjort fixade vi kläder o grejer för att riktigt Spica oss. Dock saknas en Spice på bilden, hon svepte en flaska vin o sen försvann hon.. Tokigt..


Nu har jag precis kommit hem från farmor. Hon ser lite piggare ut men kan fortfarande inte prata o inte röra sig. Tror inte hon e riktigt med i huvudet heller... Väldigt tråkigt. Det har ju iofs bara gått några dagar men jag vill ju att hon ska bli bra igen. Hon ska tydligen få flytta upp en våning, så hon får nån form av rehablitering. Det är ju bra. Det kom en sköterska in o mätte syrehalten (eller nåttt sånt) på farmor, sen mätte hon min oxå, farmor e tydligen i bättre skick än mig. Så går det när man röker!! Haha.


Nu ska jag bädda ner mig i soffan o bara få vara en stund innan SÄLen kommer hem..


Puss o Kram

Av Tesen - 15 november 2008 15:15

Nu e det bara o komma igen. Vart väldigt mycket alkohol igår, så jag är segare än en död hamster idag...

Kvällen va väldigt rolig o trevlig. Intressant o se hur många som får plats i lägenheten. Många fina o bra presenter.

Ikväll ska vi iväg på 30årsfest.. O jag som inte ens har nyktrat till än. Usch. Inte det minsta laddad. Det brukar ju iofs gå till sig när man väl kommer dit..

Jag är så totalt tråkig idag. Nu ska jag lägga mig o sova o hoppas att jag vaknar med lite mer fart..


Puss o Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se