Alla inlägg under oktober 2009

Av Tesen - 5 oktober 2009 15:52

Den e helt borta. Hittar inte motivation till o göra nått. Jag är inte deppig eller nere, jag bara känner ingenting för nått. Har lixom tappat gnistan helt.. Trist o tråkigt!! Usch o blä!! 

ANNONS
Av Tesen - 4 oktober 2009 11:58

Igår va det fullt upp hela dagen. Hade ett väldigt roligt teaterrep med barrikadbygge o revolution!! Härlig start på en lördag!! Det lixom sätter ribban för dagen ganska högt! Haha. Efter repet begav vi oss till Birsta. Väl där konstaterade vi att det inte behövdes. Lite irriterande. Men jag kom iaf hem med två linnen, så helt förgäves va det inte iaf!!

Sen va det dax o göra sig klar för teaterpremiär! Den komiska tragedin!! Väldigt bra pjäs. Se den om har möjlighet! Att se en människa stå i ca 2 timmar o prata utan att ha ett manus, är VÄLDIGT fascinerande! Helt otroligt vilket huvud han måste ha för o komma ihåg allt!

Efter teatern åkte vi hem o laddade om för en kväll på Memento! Lyckades tom få med oss Jennie o David (syrran med sambo)!

   

Roligt  som tusan hade vi!! Dumt att vi träffas så sällan, när vi faktiskt har huuur roligt som helst när vi väl gör det!!

Efter vi stängt Memento va det dax o röra sig hemöver! Tjurig som jag e vägrar jag ta en taxi. Här ska det promeneras i spöregnet hem! Börjar kvällen finklädd, sminkad o torr. Slutar kvällen med blöta kläder o rinnande smink! Jag tycker det är så härligt! Hoppa i vattenpölar finklädd o faktiskt inte bry sig!! Lovely! Ibland kan jag bara inte hejda mig. Det e ju så mycket roligare o hoppa i vattenpölar när man inte har regnkläder på sig! Jag kommer förmodligen aldrig få mina "snyggstövlar" o se ordentlig ut igen, men vad gör det.. Det är värt ett par stövlar för o få hoppa i vattenpölar!!

När vi väl slutat hoppa i vattenpölar o går på vägen hem, körs vi om av polis, ambulans o brandbil. Ser att dom stannar nästan utanför vårat hus.. Börjar fundera om det brinner hos oss. Ökar på takten lite för o komma hem så fort som möjligt. När vi nästan e hemma ser vi vad som hänt. Det e nån stackars mopedist som har blitt påkörd. Väldigt stort pådrag. Stackars männsika! Hoppas det gick bra..

Lite tråkigt avslut på en väldigt trevlig dag, men det e väl sånt som händer..


Idag e det dax för teaterrep med kidsen. Ska bli roligt o se hur det ska gå till "på riktigt".

Nu ska jag sätta mig o göra i ordning kalendern för nästa år!! Pyssledax i bakismörkret.. Haha!


Puss o Kram 


ANNONS
Av Tesen - 3 oktober 2009 10:58

Som vanligt är man ju inte ledig när helgen vankas. Det e lixom bara saker att göra hela tiden! Härligt iofs men nu börjas det kännas.. Skulle behöva ta en lockdown nu men får vänta till november!!

Idag ser det ut så här:

  • Figthrep på teatern 12-15
  • Birsta 15-18 (inte roligt, ett måste)
  • Förhoppningsvis hemma en stund 18-19
  • Den komiska tragedin på Sundsvalls teater 19-21
  • Memento 23-?

Det va den dagen det!! Massa roliga saker att göra nästan hela dagen!! Härligt!!

Tur jag fick träffa Nilo igår, så nu har jag fyll upp energiförrådet igen!!!


Puss o Kram

Av Tesen - 2 oktober 2009 16:33

.. 22 (tror jag) år hittade jag en knöl i mitt bröst. Känslan av förtvivlan va ett faktum. Fick en tid hos vårdcentralen rätt omgående där dom konstaterade att det va en knöl, det skickades en remiss till mammografin.

Efter ca 2 månader fick jag komma dit. 2 månader är en väldigt lång tid, när man sitter i den position som jag gjorde o många andra gör.

Jag kollade upp på nätet hur stor risk det skulle vara att det va bröstcancer. Risken va mindre än 1%, men det gav ju just ingen tröst.. Har anlag för bröscancer i släkten o hade ganska nära inpå gått igenom en tuff period med cancer väldigt nära mig. Så tankarna for ju iväg!! Jag kommer aldrig kunna beskriva känslan o det totala kaoset i mig som följde denna "upptäckt".

Väl uppe på mammaografin konstaterades det, återigen, en knöl i bröstet. Där kom dom även fram till att det går inte o göra en biopsi utan jag fick, återigen, en remiss skickad till operation.

Efter ca 1 månad va det dax för den stora dagen. In på sjukhuset o ta bort knölen. Vild panik, dåligt humör, lessenheten o förtvivlan va då ett faktum. Det lixom slog mig att vad gör jag om jag mot förmodan skulle tillhöra dom 1%:en som får bröscancer?? Det hade ju gått ganska bra fram tills dess att leva med en knöl som "bara va där". Nu skulle det lixom komma ett besked om vad det var.

Det tog väl inte allt för lång tid innan svaret kom. Det va en knöl men en ofarlig sån. Jag blev så glad. Allt bara släppte o jag bröt ihop.. Efter månader av spänning o försök till att inte tänka på det, så brast allt när jag fick beskedet. Väldigt konstigt!!

Enligt läkaren så va det en ofarlig knöl.. Enligt försäkringsbolaget är jag en högrisk, så jag kan inte få en sjukdomsförsäkring. Hur går detta till?? Just då tänkte jag inte så mycket på det, utan det kom senare när det va dax o flytta från en ungdomsföräkrsing till vuxen o ingen ville försäkra mig.. Hur kan det gå till så?? Hur kan läkarna säga en sak o föräkringsbolaget nått annat?? Det går mig än idag förbi..

Nu lever jag med ett ärr på mitt bröst som faktiskt för mig bevisar att hur dåligt jag än mår, så överlever jag!!


Stöd Rosa Bandet!! Inte för mig, inte för din granne, utan FÖR DIG SJÄLV!!!


Puss o Kram

Av Tesen - 1 oktober 2009 21:26

.. det har varit..

Nu sova!!


Puss o Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se