Alla inlägg under februari 2010

Av Tesen - 14 februari 2010 20:08

.. o en hysterisk Faster Tesen med kamera!!

Har fått träffat mina småfisar idag o min vana trogen va ju kameran med!! Idag har jag blitt anklagad för o ge mina brorsbarn epilepsi.. Iofs så kommer man hem med 150 bilder knäppta inomhus, alltså med blixt efter ca 2 timmar, så kan jag förstå vad dom menar!! Haha!! Men jag kan inte inte hejda mig, dom e ju så fina, mina småfisar!!


Fasters Småhjärtan!!

Kusinerna

Nilo och Matilda.

 

                      

Mina Vackerbarn!!!!


Puss o Kram

ANNONS
Av Tesen - 14 februari 2010 13:11

Då har helgen nästa passerat! O bara mysigt o trevligt har jag haft hela helgen!! Så skönt, så välbehövligt!!


Så för att summera ihop det hela så har det sett ut så här:

Fredag:

Lite jobb, handlade presenter till Monaloo på stan, dejtade Mona på O´learys för en oplanerad middag, hamnade hon Mona efter middan drickandes vin o spela spel. Kom hem vid 2 snåret o gjorde ett tappert försök o se OS-invigningen.. Såg ca en kvart sen tvärsomnade jag.. Typiskt!!


Lördag:

Vaknade mitt på dagen o kollade in reprisen av invigningen. Jag tyckte den va otroligt bra. Det va nertonad, snyggt gjort. Mäktig!!

Sen skulle vi ju ha Leiafis hela lördagen men mamma Kajsa blev sjuk, så lillfisan fick va hemma (väldigt tråkigt).

Vi kom på en strålande plan att vi skulle spela in en låt till Mona eftersom vi skulle dit o kalasa. Sagt o gjort. Vi slog våra kloka huvuden ihop o knåpade ihop en fin text o sjöng in det (hade lagt upp sången här om jag bara hade fattat hur man gör)!! Hur roligt som helst o väldigt uppskattat av Monaloo oxå :)


Söndag:

Alla Hjärtans dag spenderas just nu med tvättning. Sen ska vi ut till Birsta o shoppa örhängen till mig, mitt ena gick av igår, så jag måste ha ett nytt!! Efter Birsta blir det familjemiddag hos A o T.. Då blir det bäbismys!! :)


En underbar helg med bara lugn o ro!! Precis vad jag behövde!!


Puss o Kram

ANNONS
Av Tesen - 14 februari 2010 02:40

Att använda oroväckande som ord för att beskriva en OS-dag är ju bara katastrofalt!!! Hon (dom) fick inte medalj! So what??!! Det e väl för tusan inte oroväckande, det e en dålig dag!! Att använda det ordet för o beskriva en dag om sport är, för mig, helt oförståligt!!

Nått som är oroväckande är att katastrofen i Haiti helt kommit i skymundan för OS!! Helt plötsligt fanns det nått annat o skriva om, så då skiter vi i alla riktiga katastrofer runt omkring oss.. Det är väl ändå oroväckande???!!! När media hux flux får nått annat o skriva om då försvinner "världen".. Det är väl ändå oroväckande??? Inte att Helena Jonsson, "medaljhoppet", inte kom på pallplats!!

Dessutom tycker jag så synd om henne!! Hon säger - Jag vill bara åka hem!! Då ställer jag mig frågan -Varför?? För att hon har satt den pressen på sig själv eller för att hon tror att Sverige har satt den pressen på henne?? Jag tycker så synd om henne!! Varifrån kommer besvikelsen?? Från dom själv, media eller svenska folket??

Jag kanske e cynisk o oförstående vad detta handlar om, men jag kan inte hjälpa att jag ser den stackars lilla människan som alltid kommer vara "fel" i Sveriges ögon!! Hon kommer få en ny chans o om hon inte hamnar på pallplats kommer jag iaf o tycka hon verkar trevlig o rolig!!


Puss o Kram

Av Tesen - 13 februari 2010 02:27

Här sitter jag, så trött att ögonen går i kors, men jag tänker inte gå o lägga mig! Jag SKA se OS-invigningen!! Jag kommer att lyckas, om så bara dom första 15 minutrarna..

Det som e mest förvirrande i detta är att, jag tycker inte ens om sport. Så varför gör jag det?? Jo, jag brukar tycka om invigningarna för alla människor, färger o allt runt omkring!! Inte för att det e sport eller att det finns så många medaljhopp (som iaf kommer sluta i besvikelse), utan just för allt omkring! Har aldrig förstått hur hela svenska folket (gäller även andra länder) kan dyrka o avguda en människa, o sen bara för att dom inte presterar som svenska folket tycker dom borde göra, bli en hatad människa som måste be om ursäkt för att man har en dålig dag..

Jag kan ha en dålig dag. Men jag blir inte hatad, jag får uppmuntrande ord o stöd. Det får inte alla dessa idrottare, därför att det FÖRVÄNTAS att dom ska vara Superman o representera sitt land med dom bästa medaljerna, dom bästa tiderna, det bästa humöret.

Jag tycker synd om dom som faktiskt har valt det "yrke" dom har valt!! Eller nä det gör jag inte.. Jag tycker synd om dom därför dom kommer aldrig prestera så bra att alla blir nöjd, dom kommer aldrig undan ett liv utan att nån ska säga åt dom göra bättre..

Även om det är självvalt o dom vet vad som kommer att komma om dom inte är "bäst", så tror jag det är svårt o ignorera pressen, folket, alla som har satt sin tillit till dom!! O bara det e ju en historia för sig! Har inte svenskarna bättre saker o lägga sin tillit på än OS-hopp??!!

Jag vet att jag tar ut saker i förskott MEN jag vet att vi kommer INTE få så många medaljer som "alla" räknar med.. Men för min del så gör det inget!! Jag tror dom är fina människor o ha bra kvaliteer utan o få medalj (alla utom Anja Pärson då! Avskyr verkligen henne, med eller utan sport) så för min del hoppas jag bara att invigningen är fin, resten bryr jag mig faktiskt inte så mycket om!!


Puss o OS

  

Av Tesen - 12 februari 2010 07:32

Fast det gör inte så mycket! Det e bara roliga o mysiga saker som händer!! Ikväll blir det Frumys hemma, kanske middag o en öl på stan.

Imorrn kommer Leiafis   o blir kvar tills på söndag.

Ska försöka hinna träna innan hon kommer, så jag inte bara har legat på latsidan denna veckan!!!

Sen e det kalas hos Monaloo oxå! Tanten blir gammal (igen);)

På söndag e det familjemiddag med alla mina bäbisar  !! Alla hjärtansdag kan inte spenderas bättre än med min Fru o min småfisar!!!


Nu e det några timmars jobb o sen ska det mysas, hela helgen!!


Puss o Kram

Av Tesen - 11 februari 2010 17:22

Jag har världens klokaste, underbaraste o bästa Fru! Idag när jag kom hem från jobbet så fick jag en present!! En present med ett förbehåll. Min underbara Fru har helt enkelt fått nog av mitt hysteriska jag!


Jag fick detta halsband..

  


.. med orden:

- Sluta stressa o Fånga dagen. När det blir jobbigt så tänk på halsbandet o ta några djupa andetag!! Va här o nu. Planera inte för långt fram, kanske till imorn.


Kan man ha en bättre Fru?? Kan man ha träffat någon som förstår en bättre??

Istället för att träta o skälla på mig (som jag gör) för att jag e hysterisk, så löser hon det på ett helt fantastiskt sätt, lite så där pedagogiskt!! Nu gäller det bara för mig o komma ihåg det!! O banne mig att det ska jag oxå!!

Jag är väldigt lyckligt lottad!!!


  

*Min kloka, underbara o bästa Fru*


Puss o Kram

Av Tesen - 11 februari 2010 12:08

Lite så e det nu! Nån frågar eller pratar med mig o jag är så klok o svarar

-Öhh pungråtta

eller

-Öhh isbjörn

eller

-Öhh kvist

eller nått annat smart.. Haha. Lite fullt i huvudet, så jag svara samma till alla, då blir ingen orättvis behandlad!! Haha.

Några timmar kvar till träning o teatersnack med Kajsa.. Tror inte hon uppskattar -Öhh pungråtta. som svar på allt, men det löser vi nog!! Kajsa e duktig o tyda saker!! Haha!


Helt meningslöst.


Puss o Kram

Av Tesen - 10 februari 2010 21:43

Jag vill ha:

Inre frid = ro, harmoni, vila, lugn, stillhet, själalugn, sinnesro, sinneslugn, inre balans!!

Jag har just för närvarande:

Kaos = oreda, virrvarr, förvirring, villervalla, röra, anarki, ovisshet!!


Kan inte ens sätta fingert på vad det är som har tokat till sig så just nu. Kan inte bara vara lägenheterna, arbetslösheten, teatern, coachningen.. Det måste vara nått annat oxå!! Eller så kanske det är allt detta i en härlig kombo!!

Det jag iaf vet är att magen har totalt ballat ur!! M Å S T E STRESSA NER!!!

Jag kan inte hålla på så här i 3 månader.. Fast iofs, det kan vara intressant o se hur långt jag kan pressa mig fysiskt innan jag klappar ihop totalt!! Eller kanske inte.. Det e lite svårt o komma fram till vad det e som är fel, när jag inte ens har ron till o ta det lugnt en kväll, hemma, utan nått att göra! Har inte ens ro till o läsa, surra skit i telefon med nån. Jag orkar inte ens lyssna på folk just nu.. Jag bara skärmar av! Så verkar jag otrevlig o bara går ifrån om nån pratar med mig så e det inte meningen, har bara inte hjärnan på samma ställe som kroppen just nu!

Känner att det e så mycket som glider mellan fingrarna.. Mina småfisar träffar jag aldrig, hemmet förfaller, blommorna dör, dammtussarna attackerar när jag kliver innanför dörren.. Så det dåliga samvetet e väl kanske en bidragande orsak till att det e såhär..


För att sammanfatta hur det är just nu, för liten hjärna med för mycket tankar!! Lite överhettning kanske!!


Ja, god natt då!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se