Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Ska skolk skrivas in i betyget?

Av Tesen - 11 maj 2011 14:27

Ett stor jävla fett NEJ!!!!

Jag är en människa som har skippat den största tiden av mina betygssättande år i skolan! Det handlar inte om att jag är dum och inte fattade nått, utan det handlar om att det fanns inget som lockade mig till lärande!! Jag hade det skitlätt i skolan, när jag väl va där. Men när jag väl va där fick jag bara en massa skit för att jag inte va där, vilket i sin tur gjorde att jag sket i allt tillslut.

Argumentet som många föräldrar/vuxna mm har är att "man måste ha bra betyg för bli det man vill", detta argument håller inte!!


1. Dom människor som vet att dom vill bli rymdnissar, dom pluggar nog arslet av sig. Utan en massa hot och skit.


2. Har man "rimliga" mål, så går det att nå dom utan som helst gymnasial eller eftergymnasial skola!


Det är nog snarare att föräldrana vill att barnen ska bli nått dom inte vill, därför måste dom plugga. Naturligtvis vill alla föräldrar sitt barns bästa, det fattar till och med jag som inte har gått i skolan, men ibland så kanske barnen redan har en uppfattning om vad dom vill med livet. "Plugghästarna" med mål många år framöver, dom VET att dom måste plugga!! Dom "andra" kanske helt enkelt får se vart livet tar dom och inte vet jag men det har ju iaf funkat för mig.. Det funkar faktiskt för dom flesta!!

Sen är det faktiskt en kamp att bara vara mellan 12-20 år idag, så för tusan låt kidsen få leva lite oxå!

Ett argument som oxå tas till när barn inte går i skolan är "du kommer hamna på nått lågavlönat jobb som du hatar", stämmer verkligen inte. Återigen, bestämmer man sig för nått, blir det så!!


För att återgå till ämnet: För att man ska sätta in skolk i betyget måste det ligga på lärarna att få eleverna motiverade att gå i skolan!!! Då är det statens roll att se till att det blir så! Man kan inte kräva att en människa som hatar skolan ska gå dit och inte få något upplyftande, förstående, motiverande lärande!!


Det går inte bara och lägga allt på kidsen, man måste faktiskt ta lite ansvar som myndighet, lärare mm...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tesen - 27 januari 2016 10:40


.. tåget?

Av Tesen - 22 augusti 2012 08:37

Jag har flyttat! Den nya bloggen finns HÄR! Välkomna dit istället     ...

Av Tesen - 23 juni 2012 15:54


Nykter, städad midsommar. Bäbis på väg!! Jag kan inte annant än älska mitt liv        Puss o Kram ...

Av Tesen - 29 februari 2012 18:41

Det har tagit stopp! Helt stopp! Känner mig inte det minsta skrivsugen. Inte för att det inte händer nått, utan mest för att det tagit stopp! Konstigt! Första gången på över 3 år som det blev så här.. Tokigt! Får väl vila lite då kanske...På återseen...

Av Tesen - 26 februari 2012 12:30


Har kommit på mitt eget lilla sätt för och överleva kvällarna med Melodifestivalen!! Jag gör helt sonika så att jag faller tillbaka ca 25 år i tiden, skriver min egen röstningslista och sen sätter jag poäng för fulla muggar!! Igår hade vi mamma med o...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se